Globális klímaváltozás

A globális klímaváltozás századunk egyik legjelentősebb kihívása. Egy olyan változás, ami közvetlen, vagy közvetett módon minden társadalom életére jelentős hatással lehet. A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata a projekt megvalósításával hozzá kíván járulni az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodáshoz, a kockázatmegelőzés és –kezelés előmozdításához, valamint a klímaváltozáshoz történő hatékony alkalmazkodás társadalmi feltételeinek megteremtéséhez, a lakosság, az itt tanulók és itt dolgozók, illetve itt szabad idejüket töltők klímatudatosságának növeléséhez. A kerületnek közvetlen érdeke, hogy megismerje a trendeket, számba vegye azok várható helyi következményeit, és megtervezze a legalkalmasabb beavatkozásokat a negatív hatások tompítására.

Az Önkormányzat 2017-ben megelőző tapasztalatcserét folytatott mind a fővárosi önkormányzattal, mind több szakmai szervezettel. 2016-2017-ben a Hivatal több szakembere részt vett klímaváltozási (ágazati és általános) felkészítésen. A KEHOP-1.2.0-15-2016-00001 projektjavaslattal a Magyar Környezeti Nevelési Egyesülettel konzorciumban nyerte el az önkormányzat azt a forrást, amelynek lévén a klímastratégia is készül. A stratégia szerkezetét és módszertanát a „Klímastratégia kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás” című projekt útmutatója is meghatározza.

Megosztás

További tartalmak

https://unsplash.com/@basvde
Hírek

Linkgyűjtemény pedagógusoknak klímatudatosságra neveléshez

Ma már hatalmas tudásanyag található az interneten a fenntarthatóságra neveléshez. A nagy információáradatban néha nehéz megtalálni a számunkra hasznos és hiteles forrásból származó oktatási segédanyagokat.