Klímatudatos iskolai projektek a kerületben

Ferencváros Önkormányzata a Magyar Környezeti Nevelési Egyesülettel konzorciumban készíti helyi klímastratégiáját és ehhez kapcsolódóan szemléletformáló programsorozatot valósít meg a kerületben. Ennek egyik első lépéseként az előző tanévben Klímatudatos iskolai projektek címmel tantárgyközi tanulást, cselekvő környezeti nevelést segítő programot hirdetett a kerületi iskoláknak.

A program során a résztvevők saját maguk által tervezett klímatudatos projekteket valósítottak meg iskolájukban a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület szakembereinek segítségével. A projekt célja, hogy a résztvevő tanárok és diákok az aktív, tapasztalati tanulás során ismerkedjenek meg a klímaváltozás őket érintő hatásaival és a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodás lehetőségeivel. A programba 5 intézmény kapcsolódott be, akik a tavaszi és az őszi félévben sok-sok színes programmal növelték klímatudatosságukat.

A résztvevő iskolák 2020. november 26-án, 16-18 óra között mutatják be a megvalósított programokat.

Az online rendezvény minden érdeklődő számára nyitott. Jelentkezni a klimatudatos@gmail.com címen lehet.

A klímatudatos iskolai projektek záró rendezvényének összehívására Az Otthon, város, Ferencváros – közös klímastratégia tervezés című, KEHOP-1.2.1-18-2018-00006 számú projekt keretében kerül sor. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Megosztás

További tartalmak

https://unsplash.com/@basvde
Hírek

Linkgyűjtemény pedagógusoknak klímatudatosságra neveléshez

Ma már hatalmas tudásanyag található az interneten a fenntarthatóságra neveléshez. A nagy információáradatban néha nehéz megtalálni a számunkra hasznos és hiteles forrásból származó oktatási segédanyagokat.