Alkalmazkodjunk a klímaváltozáshoz

Klímaváltozás

Online konferencia önkormányzatok számára

Egy német-magyar együttműködés keretében Ferencváros Önkormányzata számára koncepció és akcióterv készült el, amely a kerület igényeire szabott, hatékony megoldási lehetőségeket nyújt az éghajlati változásokhoz való alkalmazkodásához. Február 17-én lesz a projekt online záróeseménye önkormányzatok és szakemberek számára. Témája egy frissen elkészült útmutató bemutatása lesz, amely gyakorlati segítséget nyújt az éghajlatváltozás helyi hatásainak kezeléséhez.

A „Berlin-Budapest klímaadaptációs párbeszéd” projekt keretében német és magyar szakemberek Ferencváros Önkormányzatának munkatársaival együtt dolgoztak ki a kerületben egy gyakorlatorientált koncepciót a lakosságot és a környezetet is egyre inkább terhelő éghajlati változások enyhítésére. A Német Szövetségi Környezetvédelmi Hivatal finanszírozásában megvalósuló projekt kiemel bizonyos területeket és problémákat, amelyekre a szakemberek konkrét intézkedés-javaslatokat dolgoztak ki az önkormányzat bevonásával, széleskörű egyeztetések mellett.

A projekt ingyenes, online záró eseményének keretében február 17-én egy frissen elkészült útmutató bemutatására kerül sor, amely önkormányzatok számára ad gyakorlati segítséget az éghajlatváltozás helyi hatásainak kezeléséhez.

Tervezett program, amit interaktív blokkok színesítenek:

Éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás – mintaprojekt Ferencvárossal

„Kihirdettük a klímavészhelyzetet – mi a következő lépés?” c. önkormányzatok számára készült útmutató bemutatása

Jó példák első kézből: Ferencváros alpolgármestere és főépítésze tolmácsolásában

Előadók:

  • Reiner Roland, alpolgármester, Budapest IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
  • Szűcs Balázs, főépítész, Budapest IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
  • Pej Zsófia, adaptációs szakértő, Energiaklub Egyesület
  • Kazai Zsolt, geográfus, E-P-C gGmbH

Az esemény időpontja: 2021. február 17. 14:00-16:30, a regisztráció ingyenes. Kérjük, hogy részvételi szándékát az alábbi linken jelezze: https://forms.gle/nLaSKtGMG29VS5vu8

Az útmutató nyomtatott változatát az alábbi címen lehet igényelni: telepules@energiaklub.hu

 

Megosztás

További tartalmak

https://unsplash.com/@basvde
Hírek

Linkgyűjtemény pedagógusoknak klímatudatosságra neveléshez

Ma már hatalmas tudásanyag található az interneten a fenntarthatóságra neveléshez. A nagy információáradatban néha nehéz megtalálni a számunkra hasznos és hiteles forrásból származó oktatási segédanyagokat.