Pályázati felhívás: fotózd le a klímaváltozást Ferencvárosban!

Fotózd le a klímaváltozást - pályázati felhívás

Nézz körül Ferencvárosban, és fotózd le a klímaváltozás hatásait! Miből látható, hogy változik a klíma, és milyen nyomai vannak az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodásnak?

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület Ferencváros Önkormányzatával együttműködve  fotópályázatot hirdet.

A fotópályázattal szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás nem valami távoli jövőbeli esemény, hanem már jelen van a mi életünkben is. Nézzünk rá együtt, milyen változások tapasztalhatóak már ma is, és hogy miként alkalmazkodnak a IX. kerület lakosai, vállalkozásai a megváltozott körülményekhez. A legjobb pályaműveket bemutatjuk egy díjkiosztóval egybekötött előadás keretében, valamint a zoldferencvaros.hu oldalon is.

A pályázat témái:

  1. Klímaváltozás hatásainak megnyilvánulásai a IX. kerületben
  2. Klímaváltozáshoz történő alkalmazkodás nyomai a IX. kerületben

A témákhoz bővebb információt a részletes pályázati kiírásában és a www.zoldferencvaros.hu/ajanlott-oldalak/ oldalon ajánlott honlapokon talál.

Pályázók köre:

A 10. életévüket betöltött IX. kerületi lakosok, valamint a kerület dolgozói és tanulói. (A 18. életévét be nem töltött Pályázó esetén a Pályázati Adatlapot a törvényes képviselőnek kell aláírnia és a rá vonatkozó adatokat kitöltenie.)

Beküldési határidő:

2021. szeptember 30., 12:00

Pályázatok benyújtásának módja:

https://zoldferencvaros.hu/kepek-feltoltese-palyazathoz/ weboldalon elérhető űrlapon keresztül.

Pályázati anyag:

Fotó vagy fotósorozat, valamint hiánytalanul kitöltött pályázati űrlap. Pályázni a pályázati időszakot megelőzően készült képpel is lehet.

Beküldhető pályaművek száma, minősége:

A pályázaton egy pályázó legfeljebb 7 pályaművel (5 egyedi fotóval és/vagy 2 fotósorozattal) nevezhet. Egy sorozat 2-4 képből állhat (a kép sorozathoz tartozását beküldéskor a fájlnévben jelölni szükséges).

A fotót JPG kiterjesztésű file formátumban kell beküldeni. A fotópályázatra beküldhető fotók hosszabbik oldalának felbontása minimum 1080 pixel, maximum 3000 pixel.

Nyeremény:

A 3 legjobb fotó/fotósorozat beküldői között összesen 100e Ft értékű díjat osztunk ki.

További információk:

A Pályázattal kapcsolatos kérdéseit felteheti a klimastrategia@ferencvaros.hu címen.

Megosztás

További tartalmak

https://unsplash.com/@basvde
Hírek

Linkgyűjtemény pedagógusoknak klímatudatosságra neveléshez

Ma már hatalmas tudásanyag található az interneten a fenntarthatóságra neveléshez. A nagy információáradatban néha nehéz megtalálni a számunkra hasznos és hiteles forrásból származó oktatási segédanyagokat.