Felújításba fogna? Van segítség! 2021 decemberétől nyitnak a RenoPont tanácsadó irodák Budapesten is.

Szigetelt ablak

A Magyar Energiahatékonysági Intézet szakmai munkatársa, Dr. Sáfián Fanni a III. Ferencvárosi Klímaplatformon előadást tartott a RenoHUb projektről, valamint a most induló RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központról. Szeretettel ajánljuk mindenkinek a RenoPontot, amely biztos segítség lesz a sokszor nehézkes felújításban!

A felújítási tervek rengeteg problémába ütköznek. Félünk belevágni az átfogó munkába, hiszen nehézkes a folyamat leszervezése, a menedzsmentje, félünk a kiszámíthatatlanságától, a kontrollvesztéstől, attól, hogy nem vagyunk eléggé informáltak az adott területen és így a pénzügyi kiadásokat sem érezzük biztonságban. Pedig magunk is tudjuk, és az alábbi ábra még inkább szemlélteti, hogy megéri belevágni a munkába. Dr. Sáfián Fanni hozzátette, hogy az 1945 és 1980 között létrejött épületek hatvan százaléka már több mint negyven éves, és az öreg épületállomány a hazai primerenergia 40%-át emészti fel.

A problémára most végre válasz is érkezik. Idén télen megkezdi működését a RenoPont, az Egyablakos Otthonfelújítási Központ, ami minden szükséges információt és szolgáltatást egy fedél alatt kínál ügyfeleinek. A RenoPont elérhető online https://renopont.hu/, vagy személyesen is felkereshető a tanácsadó irodáik egyike Budapesten a Józsefvárosban, vagy az V. kerülteben.

Miként segítenek a RenoPont munkatársai? Keresse fel a honlapjukat, majd kérjen személyes tanácsadást. Következő lépésként elkészül egy energetikai felmérés és egy felújítási terv a hozzá illő pénzügyi kalkulációval. Itt még nincs vége a segítségnek! A szakemberek segítenek a felújítás előkészületeiben és műszakilag is ellenőrzik a kivitelezést a munka folyamata során. A munka végén a RenoPont munkatárai átveszik és tanúsítják a felújítást, majd segítenek a megfelelő használat kialakításában. Mindenkinek szeretettel ajánljuk a RenoPontot!

Borítókép: https://unsplash.com/@craighullphotography

Megosztás

További tartalmak

https://unsplash.com/@basvde
Hírek

Linkgyűjtemény pedagógusoknak klímatudatosságra neveléshez

Ma már hatalmas tudásanyag található az interneten a fenntarthatóságra neveléshez. A nagy információáradatban néha nehéz megtalálni a számunkra hasznos és hiteles forrásból származó oktatási segédanyagokat.