Szemléletformáló

A két éves projekt során az alábbi szemléletformáló programok kerülnek megvalósításra:

Szemléletformálás ferencvárosi rendezvényeken a klímás vándortanösvénnyel, 4 alkalommal

Részletek
A vándortanösvény segítségével játékos, interaktív módon szerezhetnek az éghajlatváltozással kapcsolatos ismereteket az érdeklődők.

Előadások szervezése helyi lakossági kluboknak és közös képviselőknek

Részletek
Beszélgetéssel egybekötött előadásokat szervezünk a kerületben már működő klubokban, rendezvényeken 5 alkalommal. Célunk a klímaváltozás hatásainak bemutatása, alkalmazkodási ötletek nyújtása, a klímatudatos életmód lehetőségeinek ismertetése, valamint beszélgetési alkalom teremtése a téma iránt érdeklődő ferencvárosi lakosok részére.

Klímatudatos iskolai projektek megvalósítása 5 intézményben

Részletek
A program célja, hogy az intézmények egész iskolára kiterjedő projekteket tervezzenek, valósítsanak meg és mutassanak be az éghajlatváltozással kapcsolatosan, a környezeti nevelés, a fenntarthatóságra nevelés és iskolai projekt - mint komplex tanulásszervezési eljárás - területein jártas mentorok segítségével. A projektek témái: a klímaváltozás helyi hatásainak vizsgálata, megismerése; a hatások mérséklése; alkalmazkodás a klímaváltozás hatásaihoz. Az iskolákat pályázat útján választjuk ki.

Szemléletformálás ferencvárosi iskolákban a klímás vándortanösvénnyel

Részletek
A vándortanösvény segítségével játékos, interaktív foglalkozások keretében szerezhetnek a gyerekek az éghajlatváltozással kapcsolatos ismereteket.

Lakossági fotópályázat hirdetése

Részletek
A fotópályázat célja, felhívni a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás nem valami távoli jövőbeli esemény, hanem már jelen van az életünkben. Témái: a klímaváltozás hatásainak megnyilvánulásai, valamint a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodás nyomai a kerületben.

Médiakampány megvalósítása (cikkek, kisfilmek, interjúk)

Részletek
A tartalmak a Tudástár menüponton keresztül érhetőek el.

Internetes aloldal létrehozása

Jelen weboldal

A soron következő programokról az Aktuális események menüpontban, vagy a Zöld Ferencváros FB oldalon adunk tájékoztatást. Az iskolai programokat közvetlenül az intézményeknek hirdetjük meg.